Situata in Valgatara, in inima apelatiunii Valpolicella Classico, Luigi Righetti este o crama mica, dar renumita. Aceasta apartine familiei Righetti de cinci generatii. Incepand din 1909, cand Angelo Righetti a dobandit reputatia de oenolog remarcabil, fiecare generatie a continuat traditia de a produce vinuri de inalta calitate, cu un raport calitate-pret (RPC) rar intalnit in lumea Amarone. Crama poarta numele lui Luigi, care a preluat conducerea domeniului in 1947 si a decis sa extinda productia, care pana atunci era destinata exclusiv consumului local. Luigi, un oenolog si om de afaceri innascut, a fost activ in industria vinului pana aproape de sfarsitul vietii sale, in decembrie 2020. Munca sa pasionata in crama a fost continuata de fiul sau, Gian Maria (Gianni), care a mostenit talentul, pasiunea si dedicarea tatalui sau fata de vin. Desi vinurile produse de Luigi Righetti sunt foarte apreciate in piata, Gianni adopta o abordare neconventionala in zilele noastre: el alege sa nu investeasca in campanii de marketing traditionale, preferand in schimb sa isi prezinte personal vinurile la evenimente internationale, fiind convins ca autenticitatea si calitatea vinului trebuie sa vorbeasca de la sine.