Descoperă un vin cu profunzime optima, într-un roșu opac și cu subtile tente cărămizii. Aromele intense de fructe uscate, tutun, ciocolată și piele sunt armonios însoțite de note fine lemnoase și vegetale. Gustul său generos și complex îți va răsfăța papilele, fiind cu adevărat suculent și "cărnos". Cu o textură cremoasă și eleganță catifelată, acest vin surprinde cu taninii săi fermi, lăsând o notă persistentă de fructe de pădure în urma fiecărei înghițituri.
Asociere culinară: Cu un caracter versatil, acest vin se potrivește de minune cu platouri de mezeluri fine și afumate, precum și cu carne de vânat, vită, porc sau miel, servite alături de brânzeturi maturate, cu alune, nucă și fructe uscate. De asemenea, este partenerul ideal pentru carne de vițel maturată, steak-uri din carnea de Angus sau Wagyu Kobe, tocăniță de mistreț cu trufe sau burgeri gourmet cu sos de brânză Gorgonzola. Dacă vrei să îți răsfeți simțurile, combină-l cu cigar-uri robuste și ciocolată artizanală cu un conținut de minim 80% cacao.
Asocierea ideală: Experimentează un festin gustativ cu un delicios vânat mare în tocană, însoțit de hribi.
Sugestii de servire: Savurează-l acum sau tezaurizează-l pentru minim 10-15 ani de la anul recoltei pentru a-i dezvălui întreaga sa măreție. Pentru a te bucura la maxim de această experiență, servește-l la temperatura optimă de 20-22°C, în pahare de vin roșu tip Bordeaux, de preferință cât mai mari, cu capacitatea de 600-800 ML, în formă de lalea, cu picior. Îți recomandăm să aerisești vinul într-un decantor larg, cu cel puțin 45 de minute înainte de servire, pentru a-i accentua toate nuanțele și a-l face să dezvăluie aromele sale complexe în cea mai plenară măsură.
Soiul / Soiurile: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți-Corcova, Oltenia, România
An de recoltă: 2016
Volum alcool: 13.5%
Tip produs: Vin roșu sec, învechit in barrique/ butoaie de stejar de 225 L, timp de 2 ani.