Un vin robust, cu arome complexe și condimentate, ce a fost maturat aproximativ 1 an în butoaie de 225 L din lemn românesc și franțuzesc. Vinul este intens fructat, cu arome bogate îmbogățite de accente de lemnozitate și tușe subtile, vegetale. Gustul său cremos și amplu, corpolent, cu tanini fermi, îl transformă într-un vin catifelat ce oferă un gust remanent foarte lung, cu nuanțe plăcute de cacao și tutun.
Asociere culinară: Vinul nostru se desfășoară în toată splendoarea sa alături de preparate din carne de porc sau vită, pregătite pe grill, la tigaie sau la cuptor, și bogate în mirodenii și condimente. De asemenea, se îmbină perfect cu platouri de mezeluri crud uscate, ușor afumate și brânzeturi moi sau semimoi, garnisite cu fructe uscate. Vinul este un partener de încredere pentru momentele de relaxare alături de cigar-uri de intensitate medie/mild și pentru narghilele/shisha cu tutun aromatizat cu fructe de pădure.
Asocierea ideală: Bucură-te de o experiență culinară desăvârșită alături de un delicios papricaș de coadă de vită sau gulyás/goulash de vită.
Sugestii de servire: Poți să te bucuri de acest vin acum sau să îl tezaurizezi în sticlă, timp de cel puțin 10-12 ani de la anul recoltei, pentru a-i descoperi evoluția în timp. Pentru a te bucura pe deplin de calitățile sale, îl recomandăm să fie servit la temperatura optimă de 18-20°C, în elegante pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior. Pentru a-i dezvălui toate aromele sale, se recomandă să-l aerisești într-un decantor larg, cu aproximativ 20-30 de minute înainte de servire.
Descoperă un vin remarcabil, cu arome captivante și o corpolență deosebită. Cu asocieri culinare inspirate și sugestii de servire, acest vin va transforma fiecare masă într-o experiență de neuitat. Alege acest vin excepțional și bucură-te de o experiență vinică autentică și încântătoare.
Litraj: 0.75 L
Tip Vin: Vin Sec
Regiune: Dealurile Olteniei
Tara: Romania