Soi de strugure: Crâmpoșie Selecționată(se mai numește și Cârlogancă)
Soi originar din localitatea Cârlogani, sat Cepari, unde se găsește și singura plantație de Crâmpoșie veche din țară în suprafață de 0,5 ha.
Podgoria Drăgășani,
Procesul de vinificare: Sec
Amestecul de struguri cu crâmpoșie selecționată rezultă dintr-o normare dublă a producției pe parcursul unui ciclu vegetativ și o recoltare care îmbină rezultatele de laborator cu caracteristicile de gust.
Concentrație alcoolică 14,4 % vol
Note degustare:
Culoare galben verzui,
Buchet floral, pere, note vegetale
Gustul este laborios cu nuanțe subtile de măr verde, caise bine coapte, pară, nuanțe de lime, post gust final de grapefruit, o ușoară tentă exotică.
Temperatura ideală de servire 6-8°C,
Asociere culinară : Preparate din carne de pui și pește, paste carbonara, precum și brânzeturi fine.