Strugurii au fost culeși manual, la maturitate deplină,în lădițe de capacitate 10 kg, la sfârșitul lunii Octombrie. Ajunși la cramă, strugurii sunt desciorchinați, iar boabele sunt trecute prin zdobitorul cu actiune centrifugă, apoi vehiculate în vase de inox unde are loc o macerare-fermentare la temperaturi de pana la 27-28 ˚C. După fermentația alcoolică, boștina este presată blând, cu ajutorul presei pneumatice, la o presiune mai mică de 1,5 atmosfere.
Domeniul Bogdan Premium Organic Merlot Sec a fost maturat 5 luni în cisterne de beton Învechire: după îmbuteliere, vinul a petrecut 2 luni în sticlă.
•Vizual: roșu vișiniu închis
•Olfactiv: fructat, bogat în arome de mure, coacăze completat de ușoare note de tabac.
•Gustativ: corpolent, extractiv, cu taninuri ferme și aciditate bună. Savoare de cireșe amare și coacăze negre.