În podgoria Batoş din Mureş, strugurii beneficiază de un terroir extraordinar, cu sol nisipos, astfel că dezvoltă o aromatică bogată indiferent de soi şi creează premisele conturării unor vinuri idilice. Este şi cazul vinului Liliac Unexpected 2.0, o continuare a primei ediţii Unexpected, care îşi extrage esenţa din boabele strugurilor Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, Pinot Gris şi Fetească Albă din trei ani de recoltă. Patru tehnici de vinificare foloseşte Crama Liliac pentru a da o savoare neaşteptată acestui vin aşteptat cu sufletul la gură de amatorii de cupaje albe, dulci, folosind cisterne de inox și butoaie de stejar transilvănean pentru a da şi profunzime, dar şi prospeţime licorii. Oenologul cramei, Laurent Dubreuil, conturează caracterul vinului Liliac Unexpected 2.0 cu un prim lot de Sauvignon Blanc dedicat iniţial producţiei de Ice Wine, care însă nu a mai beneficiat de timp pentru stafidire naturală şi a inspirat în schimb crearea acestui splendid alb de Liliac. Ideal de savurat la o temperatură optimă de 8-10 grade Celsius, Liliac Unexpected 2.0 poate însoţi oricând cu succes foie gras sau deserturi locale precum cozonac, clătite cu dulceață acrişoară sau plăcinte.