Acest vin Chablis provine din patru parcele distincte situate pe versantii Butteaux, in partea de vest a vaii Montmains, la doar 2 km de crama. Solurile argiloase compacte, bogate in marna, ofera conditiile ideale pentru a produce vinuri cu o complexitate gustativa deosebita. Viile, plantate intre 1971 si 1972, dau nastere unor vinuri de caracter, perfecte pentru entuziastii de Chablis. Vinificarea se realizeaza fara utilizarea drojdiilor selectionate, cu o fermentare lunga folosind drojdii indigene in cuve cu temperatura controlata. Procesul este urmat de fermentare malolactica spontana si maturare timp de 12 pana la 16 luni in rezervoare din inox.
Notele de degustare ale acestui Chablis dezvaluie arome complexe de mere coapte caramelizate, note de toast si senzatii minerale de piatra umeda si tufe. Finalul vibrant si delicios completeaza experienta, evidentind calitatea si rafinamentul acestui vin.
Tara: Franta
Tip Vin: Vin Sec
Litraj: 0.75 L